С бежанци от Украйна, настанени на територията на Кюстендилския  регион,

...
С бежанци от Украйна, настанени на територията на Кюстендилския  регион,
Коментари Харесай

Областният управител на Кюстендил Катя Димитрова се срещна с бежанци от Украйна

С бежанци от Украйна, настанени на територията на Кюстендилския  регион, се срещна през днешния ден регионалният шеф Катя Димитрова. Тя посети и фамилии, приели бежанци, в Дупница и Кюстендил.

Над 150 са към този момент бежанците в Кюстендилския район. Около 50 са украинските жители в Дупница, над 20 от тях са деца, 2 от които към този момент са записани в детска градина. По-големите деца пък посещават учебно заведение онлайн.

Само трима от пребиваващите в Дупница украински жители са мъже, които съумяват да изоставен Украйна, тъй като са многодетни татковци.

От понеделник част от украинците в Дупница стартират курс по български език, с цел да преодолеят езиковата преграда.

Сред тях има и такива, които имат желание да стартират работа, стана ясно на срещата. Сред пребиваващите в Дупница има психолог, шеф на детска градина, учител на хора със зрителни увреждания, професионални водачи. Говорителят на Областната администрация Димитрина Симеонова:

" Eдинствените проблеми, които по-скоро изследват благоприятни условия за записване на учебно заведение във връзка с имунизационния календар в Украйна, не са същите наложителни имунизации като при нас. Това е нещото, което изследват. Просто вървят по пътя на институциите и работят. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР